DESPRE NOI

Suntem Ana Maria Bucura şi Tamara Mamulea, si din 2015 am fondat Asociaţia Dr. Mamulea, din dorinta a ne implica cât mai mult posibil în evoluţia sistemului sanitar din România, precum şi în procesul de educaţie a copiilor şi tinerilor din ţara noastră.

Visul nostru este ca toti copiii sa fie in siguranta in spitalele din Romania. La ora actuala tara noastra se confrunta cu mai multe probleme: un sistem public de sanatate care functioneza defectuos, spitale vechi, fara dotari moderne/echipamente si nici mobilier de baza si cu lipsa aparaturii medicale.

 

VIZIUNEA NOASTRĂ:

 • Sa oferim copiilor din Romania posibilitatea de a beneficia de un diagnostic rapid/profesionist si de interventii medicale cu sanse crescute de succes
 • Sa oferim accesul la tratament medical care sa creasca sansele la insanatosire
 • Sa cream toate conditiile minime de ingrijire (igiena, paturi, asternuturi curate etc.)

 

STRATEGIA

 • Cum facem aceste schimbari? Credem că prin dotarea spitalelor / educaţie pentru prevenţie şi suport pentru cazurile cu adevarat complicate, vom putea rezolva problema.
 • De ce?
  • Educaţia este “temelia” pentru o viata sanatoasa, pentru ca evita agravarea multor boli şi intrarea în spitale. Educaţia trebuie făcută atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi ar trebui să acopere toate domeniile prevenţiei.
  • Dotarea spitalelor este extrem de importantă: fără echipamente medicale funcţionale, moderne, multe dintre afecţiuni nu pot fi diagnosticate în timp util.  Autorităţile responsabile nu se preocupă îndeajuns de acest subiect (din varii motive).  Dacă nu intervenim acum şi cu urgenţă, mii de copii îşi pierd şansele de însănătoşire
 • Educaţia şi dotarea spitalelor au efect amplificator. Mai mulţi copii beneficiază din activarea acestor pârghii.  
  • Suportul pentru cazurile complicate este ajutorul pe care îl dăm celor care întradevar au nevoie de operaţii costisitoare sau pentru care nu există expertiză în România
 • Ce alte ONG-uri mai lucreaza pe aceste teme?
  • Sunt multe ONG-uri de caritate care încearcă să ajute. Ne bucuram că există, este nevoie de cât mai multe mâini de ajutor.  Nu lucrăm împreună cu ei deocamdată pentru că nu am avut oportunitatea.

 

Existăm pentru că avem credinţa că fiecare copil are dreptul la un viitor sanatos.  Nu putem permite ca acest drept sa-i fie încălcat pentru că s-a imbolnavit şi a ajuns într-un spital fără dotari din România sau nu a avut bani să facă o operaţie complicată în străinătate. Vrem să ajutăm cat mai multa lume şi pentru că ştim că nu putem face asta doar într-o mână de oameni, dotăm spitale şi educăm părinţii şi copiii pentru prevenţia bolilor.  În felul acesta amplificăm efectul şi creăm şanse pentru cât mai mulţi copii. 

Implica-te Doneaza