DESPRE NOI

Asociaţia Dr. Mamulea a fost fondata in anul 2015  din dorinta a ne implica cât mai mult posibil si activ in sustinerea si rezolvarea lacunelor existente  atat  în  sistemului de sanatate din România, precum şi în rezolvarea carentelor sociale, prin implicare si responsabilizare la nivel uman,moral si educational.

SCOPUL SI NAZUINTA noastra este ca :

*PACIENTUL  sa fie in siguranta in spitalele din Romania .

*SA CONTRIBUIM ACTIV la dezvoltarea unei constiinte sociale.

*SA INLESNIM ACCESUL LA EDUCATIE SI INFORMATIE,acolo unde este nevoie.

*SA FIM SPRIJIN PENTRU BATRANI,PERSOANE INSTITUTIONALIZATE SI SINGURE.

 La ora actuala tara noastra se confrunta cu mai multe probleme: un sistem public de sanatate care functioneza defectuos, spitale vechi, fara dotari moderne/echipamente, mobilier de baza si cu lipsa aparaturii medicale.

STRATEGIA

  • Cum facem aceste schimbari? Credem că prin dotarea spitalelor / educaţie pentru prevenţie şi suport pentru cazurile cu adevarat complicate, vom putea rezolva problema.
  • De ce?
    • Educaţia este “temelia” pentru o viata sanatoasa, pentru ca evita agravarea multor boli şi intrarea în spitale. Educaţia trebuie făcută atât pentru copii cât şi pentru părinţi şi ar trebui să acopere toate domeniile prevenţiei.
    • Dotarea spitalelor este extrem de importantă: fără echipamente medicale funcţionale, moderne, multe dintre afecţiuni nu pot fi diagnosticate în timp util.  Autorităţile responsabile nu se preocupă îndeajuns de acest subiect (din varii motive).  Dacă nu intervenim acum şi de urgenţă, mii de pacienti îşi pierd şansele de însănătoşire

Educaţia şi dotarea spitalelor au efect amplificator. Mai mulţi pacienti beneficiază din activarea acestor pârghii.  

Suportul pentru cazurile complicate este ajutorul pe care îl dăm celor care întradevar au nevoie de operaţii costisitoare sau pentru care nu există expertiză în România

Existăm pentru că avem credinţa că fiecare OM are dreptul la un viitor sanatos. 

Nu putem permite ca acest drept sa-i fie încălcat pentru că s-a imbolnavit şi a ajuns într-un spital fără dotari din România sau nu a avut bani să facă o operaţie complicată în străinătate.

NE IMPLICAM cu credinta ca prin acest gest  ajutam acolo unde este nevoie,in acest fel amplificam efectul social si cream sanse pentru fiecare pe individ in parte.

 

Implica-te Doneaza
Doneaza prin card